Profesjonalizm i perfekcja

to reguła, a nie wyjątek

JAK DZIAŁAMY

Już od 1990 roku zaopatrujemy naszych klientów w najwyższej jakości wołowinę. Przez ten czas dwie rzeczy pozostały niezmienne - rodzinny styl współpracy i wyjątkowa jakość naszego produktu. Inspirowanie przez wspaniały beskidzki pejzaż, pracujemy nad tym by wołowina z Mipolu zyskiwała sobie należne uznanie i popularność na polskim i zagranicznym rynku. 

Przekonaj się dlaczego warto z nami współpracować.

NAJWYŻSZE STANDARDY

Współpraca z najlepszymi hodowcami z Europy pozwala nam na zachowanie powtarzalnej jakości surowca. Tym co nas wyróżnia jest dbałość o szczegóły podczas całego procesu produkcji. Wykorzystujemy w tym celu jedynie najnowocześniejsze technologie, szczególną uwagę przykładając do najmniejszych nawet detali.

Zakład został zatwierdzony przez Powiatowego Lekarza Weterynarii w Nowym Sączu do produkcji, handlu oraz eksportu do krajów trzecich w zakresie uboju zwierząt rzeźnych. Produkcja odbywa się zgodnie z dobrą praktyką higieniczną i produkcyjną GHP/GMP oraz z przepisami ochrony środowiska. Możemy pochwalić się również własną oczyszczalnią.

Zakład wdrożył system jakości oparty na analizie krytycznych punktów kontroli HACCP i BRC. System BRC w pełni zapewnia działania korygujące i zapobiegawcze, identyfikowalność produktu, plan przepływu produktu oraz utrzymanie porządku i higieny gwarantujące bezpieczeństwo i jakość.

UBÓJ

Do uboju wykorzystujemy specjalnie zaprojektowanej klatki firmy Techmet, dzięki czemu produkty typu Halal oraz Kosher, zyskują nową jakość. Klatka ta pozwala ogranicza poziom stresu, co zmniejsza ryzyko wystąpienia podwyższonego PH, w mięsie, które jak wiadomo wpływa negatywnie na jakość mięsa.

Ubój odbywa się pod pełną kontrolą weterynaryjną, oraz zgodnie z system BRC.  Zatrudniamy specjalistów w dziedzinie klasyfikacji tusz wołowych wg systemu EUROP – gwarantujących najlepszą ocenę poubojową mięsa, a staranne mierzenie PH, zapewnia odpowiednią jakość mięsa.  Ubój tygodniowy sięga 1300 sztuk. Aby w pełni kontrolować jakość mięsa, zakład posiada dwa magazyny poubojowe, umożliwiające odpowiednie wystudzenie produktu. 

ROZBIÓR

Zakład posiada własny rozbiór mięsa wołowego. Przy projektowaniu tego elementu produkcji postawiliśmy na jakość oraz wydajność, tworząc rozbiór na „wiszącą”  w pełni  zautomatyzowaną linią. Magazyn przedrozbiorowy może pomieści 300 sztuk ćwierci, zachowując przy tym odpowiednią temperaturę przechowalniczą. Sama linia rozbiorowa posiada natomiast 24 stanowiska (14 na wisząco, 7 płaskich oraz 3 taśmy do odprowadzania elementów, kości oraz timingów) pozwalając rozebrać 200 kg ton tygodniowo.

Stawiamy na jakość. Z tego też powodu w hali rozbioru zainstalowaliśmy wysokiej klasy system chłodniczy pozwalający na lepszą kontrolę temperatury. Posiadamy także automatyczną pakowarkę próżniową z przenośnikiem taśmowym Cryovac® VACUMM PACKER oraz Cryovac® ST98-600 stanowiącą obkurczarkę tunelową wykorzystującą gorącą wodę przeznaczoną do obkurczania produktów opakowanych w woreczki termokurczliwe. Tak skonstruowana linia zapewnia odpowiedni sposób pakowania mięsa wołowego i przekłada się znacznie na termin przydatności produktów, bezpieczeństwo oraz higienę.

Poza tym zakład posiada dwie mroźnie oraz dwie chłodnie składowe, aby wypełni kontrolować łańcuch temperatur. Daje nam to możliwość realizacji zamówienia na ćwierci oraz elementy podrobów (świeże lub mrożone).

TECHNOLOGIA ZAKŁADU

Nad całością produkcji czuwa autorski system Taurus, który pozwala nam na ciągłą analizę i optymalizację procesu na każdym etapie produkcji. System ten wraz z BRC zapewnia identyfikację, gwarantując tym samym pełne bezpieczeństwo i kontrolę  produktów wprowadzanych na rynek.

Wraz z autorskim projektem zakładu oraz nowoczesną technologią jesteśmy w stanie sprostać zarówno zamówieniom indywidualnym, jak i masowym. Dowodem na to jest szereg otrzymanych przez nas certyfikatów. Opieka nad produktem trwa także poza bramami zakładu. Dysponujemy własnym transportem, dzięki czemu mięso przewożone jest w odpowiedniej temperaturze, co pozwala zachować jego świeżość na długo.

certyfikaty

katalog produktów cloud

NAPISZ DO NAS

Firma Handlowo-Usługowa „Mipol”
P.Mikulec, M.J.B. Plata Spółka Jawna
Moszczenica Wyżna 72
33-340 Stary Sącz
tel./fax 0048-18/446-25-23
tel. 0048-18/449-01-05
NIP: 7340016446 Regon: 490132880